dissabte, 8 de juliol del 2017

TEXT DESENVOLUPAT

Títol. LA PARTIDA SECRETA
Nivell. 1r ESO. VIP
Quins objectius. Descobrir la qualitat cinestèsica i emotiva del llenguatge visual.
Elaborar una creació pròpia amb poder de suggestió, sensació o emoció.
Com son els alumnes. Els jugadors son un grup heterogeni amb més menys habilitats emocionals i de comunicació. Hi ha totes les tipologies, la majoria són de tipus socialitzador.

Narrativa. En la època actual una corporació secreta mundial i malèfica composta per personatges molt influents i poderosos com banquers, empresaris, científics, polítics, agricultors, publicistes, militars,fan una partida amb el mon real sense cap escrúpol, com si els essers vius fóssim personatges sense ànima d'un joc. Els espies de la GEALION antiga confraria formada per diversos grups que defensen el planeta, ha descobert que aquesta secreta corporació malèfica ha preparat una nova partida, han d'aconseguir que els joves de tot el mon s'aburreixin molt i molt. El 1r repte d’aquesta partida és aconseguir que les escoles i instituts facin classes també el més de Juliol. Per aconseguir-ho, sabem que un grup de jugadors associats molt cruels (els Jhopetoz) fa dècades que crien un exèrcit de persones que no tenen emocions i que obeeixen les seves ordres. Aquest exèrcit anomenat els NOANIX s'han convertit en ministres o regidors d'ensenyament i altres càrrecs de l'administració, periodistes, directors i professors d'escoles i instituts, etc, etc. i tenen com a missió actual aconseguir fer classes també el mes de juliol, realment no s’han de tenir sentiments!!
L’objectiu dels agents de la GEALION és reprogramar els Noanix i convertir-los en Sianims, o sigui que recuperin les seves emocions naturals i així empatitzin amb els joves que coneguin i els sigui impossible seguir les instruccions dels Jhopetoz.
Pocs dies abans de començar l’institut, la GEALION ha enviat a moltes persones del món civil una carta amb un missatge d’auxili en codi secret demanant l’ajuda de tothom que vulgui col·laborar.

Dinàmiques. La GEALION està buscant agents per combatre als Jhopetoz i altres grups malèfics. Per això envia missatges d’ajuda per tot el planeta. Els alumnes s’han d’entrenar per després poder participar en els combats. Primer seran missions més fàcils i segons l’èxit podran participar en missions més importants. Les missions guanyades aportaran condecoracions i graus d’experiència com agents.
Les activitats seran cooperatives per aconseguir els reptes, tant amb treball per grups com individual.
Però primer farem activitats competitives d’entrenament, tant en grup com individualment.
Una vegada preparats podem entrar en la lluita activa i participar en missions. Rebrem un vídeo sorpresa d’un membre de la GEALION on se’ns felicita i se’ns crida a la lluita activa amb la creació d’imatges d’alt poder sensitiu de forma individual.
Una vegada acabades les anem enviant per email a la GEALION i aquesta ens proposarà una nova missió personal. I ens condecorarà amb medalles d’experiència.
Una vegada tots els aspirants a agent hagin complert la seva missió rebrem una notícia de la conversió de diversos Noanix a Sianim. També rebrem per sorpresa una condecoració com a grup actiu.


Mecàniques. 
  • S’ha de desxifrar el missatge secret per poder llegir les instruccions de la GEALION. Es un missatge visual que significa que busquin en diferents llocs de la classe, per exemple a sota les taules, dins d’unes caixes, .... Allà trobaran vàries cartes escrites on s’explica la missió que haurem d’aconseguir que serà convertir els Noamix en Sianims i també material pels entrenaments. 
  • 1r Entrenament. Amb una sopa de lletres cercar noms de sensacions. 
  • 2n Entrenament. Jugar al joc d’Ikonikus però fent les cartes al moment i amb unes variables concretes per entrenar la qualitat cinestèsica del llenguatge visual 
  • 3r entrenament. Al mode dels story-cubs agafant a l’atzar cartes de cada sensació i relacionar-les per formar una imatge que ens vingui al cap. 
  • Hem de crear imatges d’alt poder sensitiu. Per que cada alumne treballi sobre una sensació diferent farem un joc de llençar uns globus per ordre de puntuació. 

Feedback. Puntuacions dels entrenaments. Medalles de diferents nivells segons el poder aconseguit amb la imatge.

Sorpresa. Enviarem els resultats dels entrenaments a la GEALION i aquests degut al bon entrenament ens enviarà per sorpresa la participació a una missió. Rebrem una condecoració com a grup quan tots hagin fet la feina.
Avaluem. Les puntuacions dels entrenaments donaran lloc a una puntuació extra per la nota de l’activitat, sent la més alta 1 punt extra, s’aniran deduint pel tots els jugadors. La condecoració coma grup valdrà mig punt a la nota.
Cada tipus de medalla obtinguda en la imatge creada tindrà un equivalen de nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada